Eerste dagen in Johannesburg - Reisverslag uit Johannesburg, Zuid-Afrika van Stephanie Hubers - WaarBenJij.nu Eerste dagen in Johannesburg - Reisverslag uit Johannesburg, Zuid-Afrika van Stephanie Hubers - WaarBenJij.nu

Eerste dagen in Johannesburg

Door: Stephanie

Blijf op de hoogte en volg Stephanie

29 Januari 2012 | Zuid-Afrika, Johannesburg

Na een redelijk goede vlucht ben ik dan eindelijk in Johannesburg. Uiteindelijk ben ik met een overstap in Londen 16 uur onderweg geweest. In Londen aangekomen was ik natuurlijk weer degene waarvan mijn hele handbagagetas onderzocht moest worden. Na een half uur wachten kon ik dan eindelijk naar mijn laatste vlucht richting Johannesburg. Op de één of andere manier zit ik met de vlucht altijd in de buurt van ‘one big happy family’ met jankende, zeurende kinderen. Die zaten nu dus ook weer voor me. Gelukkig had ik wel 2 stoelen tot mijn beschikking waardoor ik een beetje kon slapen.

De eerste 2 dagen heb ik een hostel geboekt in Johannesburg. Eerst even snel een simkaart gehaald en daarna met de taxi richting het hostel. Voor degene die me willen bereiken (buiten internet) mijn Zuid-Afrikaanse nummer is: 0782558366. Dit nummer zal ik de komende 7 weken gebruiken.
Omdat er in de omgeving van dit hostel niet veel te beleven is, heb ik maar gelijk de bus geboekt voor richting het Krugerpark. Hier zal ik maandag naar toe gaan. Verder is het hostel prima, ben helaas wel alleen, maar ze verwachten aan het einde van de dag nog 3 Zuid-Afrikanen. Maar gelukkig zijn de eigenaren heel gezellig. Heb van hen een lift aangeboden gekregen om boodschappen te doen voor de 2 dagen dat ik hier ben. Ook hebben ze me meegenomen naar een Zuid-Afrikaanse shadeen, een soort bar aan huis die na sluitingstijd van winkels open gaat en waar alle lokale mensen komen. Zo zie je het echte Zuid-Afrikaanse leven nog eens. Wat me ook opvalt is dat je overal Zuid-Afrikaans terug vindt in straatnamen e.d. zoals begraafplaats, geranium straat, krokodilstraat etc. Maandag neem ik de bus richting het Krugerpark om 5.30 uur. Dus dat wordt vroeg naar bed!

Liefs Stephanie