Surfing!
Door: Stephanie
Blijf op de hoogte en volg Stephanie
13 Februari 2012 | Zuid-Afrika, Jeffreys Bay
Op verzoek van velen maar weer eens een update van mijn trip.
Ten eerste wil ik even zeggen dat ik het heel erg leuk vindt dat jullie reageren op mijn reisverslagen!
Wat raar om te zien dat het bij jullie zo koud is en het hier gewoon rond de 30 graden is.
Na Durban ben ik voor een paar dagen naar Coffee bay gegaan. Dit is een klein hippieplaatsje waar alles draait om het surfen. In de bus kwam ik een Nederlandse meid tegen die 9 dagen in het ziekenhuis had gelegen wegens een longontsteking, hoop dat mij dat toch niet overkomt! Toen ik aankwam in het hostel kwam ik weer een aantal Duitsers tegen die ik eerder ben tegen gekomen op weg naar Durban. Leuk dat je zo elkaar weer tegenkomt. Met hun ben ik naar een ander hostel gegaan waar een big party was met live-drumsessions, veel muziek en firedancing. Erg leuke avond gehad met hun gehad.
Voor de volgende dag had ik me ingeschreven voor de beachday met surflessen voor 40 rand (4 euro). Dit was ook nog inclusief lunch, surfboard en wetsuit etc. dus geen geld! Na een uurtje uitleg en oefenen kon ik dan eindelijk een keer staan op mijn surfboard, wat een supersport is dat zeg! Maar je hebt wel een aardige conditie nodig om iedere keer tegen de golven in terug te gaan en jezelf op te drukken wanneer je een golf wilt nemen. Na deze dag had ik wel een blauwe plek en last van mijn ribben, omdat de surfplank tegen mij aansloeg. Maar het was zeker een superervaring! Heb met de surfleraar ook nog afrikoans kunnen spreken, echt grappig! Gek genoeg zijn ze vergeten de surflessen op mijn rekening te zetten, dus heb ze ook nog gratis gehad (daar ben je Hollander voor hé;))
's Avonds nog een gezellige avond gemaakt met de groep in het hostel. Na Coffeebay ben ik richting Chintsa vertrokken, waar ik ook een erg gezellig hostel had. Verder heb ik niet veel gedaan hier, beetje gerelaxt en weer een paar feestjes gehad. Ook hier kwam ik weer een Duitse jongen tegen die ik in Coffeebay al ontmoet had. Met hem samen hadden we een dorm tot onze beschikking met keuken, douche etc. Superluxe! Ze raakte bij de receptie wel in de war, omdat hij Stephen heette en dat natuurlijk enorm lijkt op Stephanie.
Elke dag was er om 4 uur volleybal met 10 liter gratis wijn. Omdat er maar 6-8 mensen waren was dit natuurlijk lekker veel! Iedere keer als je een fout maakte, moest je drinken. Het werd dus steeds gezelliger en het volleyballen werd er steeds beter op. De laatste avond kreeg ik 's nachts om 3 uur nog een poolparty als afscheidsfeestje. Ik was niet van plan om in het zwembad te belanden, maar werd er uiteindelijk natuurlijk toch weer met al mijn kleren in gegooid. Ben daar nu ook een beetje verkouden van denk ik.
De laatste dag in Chintsa zijn we nog naar een lokaal schooltje gegaan waar de kinderen een concert gaven, super mooi!
Momenteel zit ik alweer in Jeffrey's bay. In dit hostel zijn voornamelijk Australiërs die 's ochtends om 5 uur op staan om te gaan surfen. Maar hier zijn voornamelijk rotsen, dus geen surfen voor mij hier. Woensdag vertrek ik hier weer. Morgen ga ik even kijken waar ik precies heen ga. Heerlijk dat je nergens rekening mee hoeft te houden, het voordeel van alleen reizen!
Bovenin dit verhaal staat weer een link met wat foto's.
Liefs Stephanie
13 Februari 2012 - 19:39
J,Hubers [Opa]:
Stephanie. Zojuist mail binnengekomen
en gelezen. Paar mooie dagen gehad las ik
Ik lees dat je foto,s bijgevoegd hebt en
via een link kunnen bekijken.Helaas
staat die link er bij mij niet bij.Vorige foto,s moest ik ook bekijken via je vaders internet.Kun je terug mailen of ik iets fout
doe of ligt het ergens anders aan. Veel
plezier en pas goed op jezelf.
Groeten van je Opa uit Grave
13 Februari 2012 - 20:04
Weer Opa:
Lieve Steffie. Zojuist je tweede mail
binnen gekregen en op die link doet hij
het wel. Mooie foto,s en bedankt voor je
snelle reactie. Ik zie dat je Mandela,s huis gezien en een foto gemaakt hebt.
Jordy en ik zijn daar ook langs geweest.
Nogmaals bedankt en laat het niet te ruig
er aan toe gaan.
Opa Grave.
14 Februari 2012 - 15:41
Patricia:
hallo het klinkt allemaal wel heel gezellig daar.
wat heb jij dat goed gedaan die reis.het is ook heel leuk om al die verhalen te lezen.
ga zo door!
gr -
20 Februari 2012 - 10:33
Doreth:
Heej Steef,
Klinkt gezellig allemaal! Geniet er lekker van! Hier was het weer soep weer afgelopen weekend met hagel/natte sneeuw. Gelukkig mogen we nu ook even van het zonnetje genieten.
Ben benieuwd naar je volgende verhaal!
Liefs! -
20 Februari 2012 - 10:33
Doreth:
Heej Steef,
Ben benieuwd naar je volgende verhaal!
Liefs!