Almost there! - Reisverslag uit Stellenbosch, Zuid-Afrika van Stephanie Hubers - WaarBenJij.nu Almost there! - Reisverslag uit Stellenbosch, Zuid-Afrika van Stephanie Hubers - WaarBenJij.nu

Almost there!

Door: Stephanie

Blijf op de hoogte en volg Stephanie

20 Februari 2012 | Zuid-Afrika, Stellenbosch

He allemaal

Ik ben bijna op mijn laatste bestemming in Zuid-Afrika, Capetown!
Gisteravond vanuit de bus de stad al met alle lichtjes gezien, maar nog even een afslag genomen richting de wijngaarden van Stellenbosch.
In het hostel in Jeffrey's bay zaten een paar Australische jongens, waarvan ik nog wat leuke tips heb gekregen over mijn trip naar Australië. Vanuit Jeffrey's bay ben ik naar Mosselbay vertrokken. Hier had ik afgesproken met de belgen Hans en Jess uit Gendt. Zij hadden een maand een huis van familie tot hun beschikking en hadden mij uitgenodigd om langs te komen. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Ik ben 2 nachten bij hun gebleven. Ze hebben mij de stad een beetje laten zien en ook hebben we de zonsopgang bekeken bij de rotsen. Hiervoor zijn we om 5 uur 's ochtends aangelopen, maar het was uiteindelijk de moeite waard! Heb hier ook nog wat dolfijnen gezien.
Momenteel zit ik dus alweer in Stellenbosch, een studentenstad met een grote universiteit en veel wijngaarden. Dit is de place to be om wijn te proeven. Dit heb ik dan ook gedaan vandaag. We zijn naar 4 wijnboerderijen geweest. Iedere keer kon je zelf wijnsoorten kiezen, wit, rose, rood, champagne, dessertwijnen, brandy's etc. Uiteindelijk ook nog verschillende soorten kaas mogen proeven. Ik denk dat ik rond de 25 wijnen geproefd heb, ben de tel een beetje kwijtgeraakt. Maar het was heerlijk en heb een leuk dagje gehad. De 2 Duitse jongens die met me mee waren zijn direct na de proeverij het bed ingedoken, ze voelden zich wel een beetje dronken haha.
Morgenavond vertrek ik met de bus naar Kaapstad, de laatste bestemming van mijn reis. Denk dat ik daar nog veel leuke dingen ga doen/beleven. Een Duits meisje wat ik heb leren kennen, vroeg me of ik zin had om morgenavond met haar op pad te gaan door Kaapstad. Zij heeft een auto tot haar beschikking, dus dat is wel ideaal! Dus wie weet staat er morgen nog wat leuks op het programma, maar dat zien we morgen wel weer..
Ook heb ik al 2 leuke Australiërs ontmoet, die me hebben uitgenodigd bij hen te logeren in Adelaide. Indien dit in mijn planning komt voor Australië, ga ik zeker bij ze langs.

Hierbij ook nog even een update van mijn reisschema. Ik heb besloten om wat datums te wijzigen en 1 maand eerder terug te komen. Dit komt absoluut niet omdat ik het niet naar mijn zin heb of heimwee heb, maar doordat alles hier wat duurder is uitgevallen dan verwacht. Ook heb ik van de Australiërs een beetje gehoord wat ik absoluut moet zien en wat me dat gaat kosten. Omdat ik niet helemaal blut wil terugkeren en niet zoals veel backpackers in een hostel wil zitten niksen of boekjes lezen (leuk voor 1 dag), maar veel van het land wil zien en daarvoor ook niets hoef te laten, heb ik dit besloten. Begrijp me niet verkeerd, heb het absoluut naar mijn zin in dit 'leventje'. Het is zo leuk om alleen te reizen, je leert zoveel mensen kennen.
Dit alles betekent dat ik 2 maart al richting Australië vlieg, dus over 1,5 week zit ik alweer aan de andere kant van de wereld. 14 mei zal ik terugkeren op Nederlandse bodem, waarbij het hopelijk dan ook al mooi lenteweer is.
Liefs Stephanie

• 21 Februari 2012 - 10:11

Opa Grave:

Stephanie,

Zojuist je reisverslag [almost there]
    gelezen. Je hebt het nog steeds naar je zin,maar je komt wel wat eerder naar huis.
    i.v.b het feit dat het meer kost dan je gedacht had. Dat viel mij toen ook tegen in Z-Afrika.
    Zitten er geen foto,s bij deze keer?
    Veel plezier nog en pas goed
    op je zelf.
    Met groeten van
    je opa uut d"n Graaf.

• 21 Februari 2012 - 14:12

Maria:

Tjee, Stefanie, wat een leventje heb je nu, geweldig.
    Kun je niet hier en daar wat centjes verdienen al is het achter de bar of zo dadelijk bij een boer.
    Er wonen zoveel Nederlanders in Australië.
    Dat zou toch mogelijk zijn.
    Koeien melken lijkt me wel iets voor je.
    Prachtige foto's maak je.
    Hier in carnaval land is het "11 kroegentocht van Cuijk". Hier lopen nu ook olifanten en jachtluipaarden over straat.......
    Soms lopen ze niet eens recht.
    Geniet maar.
    Het klinkt echt heel goed!!!
    Groet, Maria

• 21 Februari 2012 - 14:47

Stephanie:

Misschien later nog wat foto's. Helaas als ik wil werken in Australië heb ik een visum nodig van 270 dollar, Australische bankrekening etc. Dat verdien ik dus niet terug in de tijd dat ik daar rondreis.
    Haha geniet van de olifanten etc.
    Groetjes Stephanie

• 21 Februari 2012 - 20:30

Leonie:

Wat jammer dat je je plannen hebt moeten aanpassen. Dan maar zoveel mogelijk doen in de tijd die je hebt :) Maar dat komt meer dan goed als ik dat zo allemaal lees, goed bezig!!
    Snap dat je geen heimwee hebt!

• 28 Februari 2012 - 14:30

Maria:

Stefanie,

Die wijn op de foto lijkt me heerlijk.
    Je ziet er heel ontspannen uit.
    En dan al die ontmoetingen.
    Wat heerlijk....zo vrij als een vogeltje.
    Hier in Nederland maakt iedereen
    zich veel zorgen om het verdriet van de Koninklijke familie.
    Het is heel jammer wat er met Friso gebeurd is.
    Dat gun je niemand.
    Dit nieuws zul je ook daar gehoord hebben.
    Morgen is het schrikkeldag, ook voor jou een dag extra!
    De lente voel je al een beetje buiten.
    Het is heel zacht vandaag.
    De vogels zingen.
    Komend weekend gaan Peter ik waarschijnlijk samen eten bij jullie pap en mam.
    Geen kinderen in huis dat zal toch wel heel stil zijn.
    Ondertussen zijn ze maar wat trots op jou reislust.
    Stefanie vele groeten uit een kaal Nederland.
    Maar wat groen zal zijn als je weer terug komt.