G'day mate, i'm in Australia!! - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Stephanie Hubers - WaarBenJij.nu G'day mate, i'm in Australia!! - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Stephanie Hubers - WaarBenJij.nu

G'day mate, i'm in Australia!!

Door: Stephanie

Blijf op de hoogte en volg Stephanie

12 Maart 2012 | Australië, Byron Bay

G’day mate!

Na een lange vlucht ben ik aangekomen in Melbourne. Ik had weer geluk, want op deze lange vlucht had ik weer 2 stoelen tot mijn beschikking, heerlijk! In Sydney aangekomen was het weer heel slecht. In Sydney moest ik overstappen voor de vlucht richting Melbourne. Helaas was het bij de paspoortcontrole heel druk. Als ik in die rij moest aansluiten dan zou ik mijn overstap niet halen. Daarom besloot ik om maar bij de rij aan te sluiten voor de Australische paspoorten. Gelukkig was dit geen probleem en binnen 5 minuten was ik door de paspoortcontrole. Had wel medelijden met de mensen in de andere rij haha.

In Melbourne aangekomen had ik toch wel een beetje last van een jetlag. De eerste nacht had ik dan ook maar 2 uurtjes geslapen. Het was wel even wennen om weer terug te zijn in de ‘westerse’ wereld, waar ik met mijn tas en ipod veilig over straat kan lopen.

De dag erna ben ik de stad gaan verkennen en heb ik gelijk de bus en wat excursies geboekt voor mijn trip in Australië. Natuurlijk gelijk veel geld kwijt, maar dan is dat vast geregeld. Schrok wel toen ik hier aankwam. Ik had natuurlijk wel al van Australiërs die ik in Zuid-Afrika ontmoet gehoord dat het duur zou zijn, maar eenmaal in de supermarkt schrik je toch van de prijzen. Zo was ik bij de Aldi, de goedkoopste supermarkt die je kan bedenken. Daar lag bijvoorbeeld een klein zakje met paaseitjes, waar je gewoon 10 dollar voor moest betalen!!
Toch heb ik het niet kunnen laten om nog even te shoppen in Melbourne. Mijn tas wordt helaas wel steeds zwaarder.. Maar je moet er iets voor over hebben. Ik heb ook gelijk de eerste dag gemerkt dat de Australiërs heel direct zijn. Zo zat ik in een boekingskantoortje, waar ik mijn excursies etc. aan het bespreken was. Komt er ineens een ‘Ozzie’ binnengelopen, ja sorry mag ik even storen, ik zag je zitten en je hebt zo’n mooie glimlach, dat moest ik even zeggen, g’day! Oke dat was vreemd, dat is mij nog nooit overkomen. Ook de meiden die er werkten moesten er om lachen.

De volgende dag in Melbourne had ik een tripje naar de Great ocean road op het programma staan. Had helaas nog wel een beetje last van mijn jetlag, maar heb ontzettend genoten van de uitzichten. Heb ook de eerste koala in het wild gespot! Dan heb je echt een gevoel dat je in Australië bent. De Great ocean road is een beetje te vergelijken met de highway 1 in Californië, die ik 2 jaar geleden gereden heb. Maar toch is het ook weer heel verschillend.

Na een paar dagen Melbourne was het tijd om naar Sydney te gaan. Dit was ook het juiste moment, omdat alle prijzen van hostels etc. enorm omhoog gingen vanwege de formule 1 die eraan zit te komen in Melbourne. Ik heb de nachtbus naar Sydney genomen om een nachtje hostel te besparen. Dit was een rit van 12 uur, maar uiteindelijk hebben we er vanwege de vele regenval 14 uur over gedaan. Ik had al op het nieuws gelezen dat er zoveel regen was gevallen dat er overstromingen waren en ook al een bezorgd mailtje van mijn vader gehad daarover natuurlijk, maar uiteindelijk was er in de stad niks te merken van de overstromingen. Wel regende het heel hard toen ik aankwam in Sydney, dus heb ik samen met een Duits meisje die ik in de bus ontmoet had een trein genomen naar het hostel. In het hostel heb ik een Italiaans meisje uit Venetië (Arianna) ontmoet waarmee ik de tijd dat ik in Sydney was de stad mee heb verkend. Eenmaal aangekomen bij het Oprah house en de Harbour bridge, heb je weer het gevoel dat je echt in Australië bent. Het gebouw is eigenlijk niet heel erg mooi, maar het is natuurlijk wel het symbool van Australië. De volgende dag kwam er een Italiaanse vriend van Arianna naar het hostel die in Sydney woont. Hij heeft ons nog wat meer leuke plekjes laten zien van Sydney.

Na een paar dagen Sydney met gelukkig mooi weer heb ik weer een nachtbus genomen. Dit keer was Byron bay de bestemming. Hier ben ik momenteel en zal ik tot zaterdag zijn. Daarna zal ik verder reizen naar de goldcoast, Surfer’s Paradise.

In Australie heb ik niet zo vaak gratis internet als in Zuid-Afrika. Omdat de prijzen van internet belachelijk duur zijn, zal ik naar verwachting wat minder vaak een reisverslag plaatsen.

Liefs Stephanie

• 12 Maart 2012 - 10:01

Pa:

Aan de foto's te zien lijkt het wel zuid-corsica. Voorzichtig aan met die Ozzie's. Als ik het zo lees en je brengt er één mee moeten we hem opnieuw opvoeden!

• 12 Maart 2012 - 11:25

J.Hubers [ Opa ]:

Telefoon gehad van je moeder dat je weer
    wat geschreven had over het wel en wee van je reis. Lees dat je veel moois gezien heb en leuke mensen ontmoet.Kijk maar niet op de centen om te E-Mailen, ik geef je dat wel terug als je weer thuis bent. Is dat het
    Duitse of Ital: meisje op de foto? Dat zakje met eitjes ligt hier bij Liddle voor
    0,95 cent. Stephanie nog veel plezier in
    dat verre land en probeer een kangeroe te vangen.
    Met groeten,
    je Opa vanuut de Graaf.

• 12 Maart 2012 - 12:52

Leonie:

Mooie foto's! Klinkt goed Australie :)

• 22 Maart 2012 - 07:55

Joop Van Maanen:

Heel spannend allemaal, dat maak jij toch mooi maar mee.Wij vinden het sowieso knap dat je deze stap heb gezet, al begrijpen we wel dat je ouders daar iets anders tegenaan kijken.Daar zijn het ouders voor. Het doet ons veel denken aan Mabelle in haar " Reisperiode" . Geniet er van dit nemen ze je nooit meer af.
    Joop en Henny